Събота, 20 Декември 2014     12:23:11
Новини, анализи, скандали, коментари, видео. Спорт, Туризъм, Забавления.
Начало Шарен свят Фън Шуй: Елементът Огън
 

Фън Шуй: Елементът Огън

Оценете статията
(1 Оценка)

Всеки елемент във фън шуй притежава свои специфични качества. Планетата на Огъня е Марс,

планета с наситено червен цвят.

Сезонът на Огъня е лятото, времето на горещините, топлината и изобилната слънчева светлина. Макар Огънят да се счита за силен ян елемент, той може и да съществува и в ин-състояние, тъй като в даоизма всяко нещо притежава както ин, така и ян проявление, в различни съотношения, за да се създаде и запази равновесието.

Бляскавата, животворна слънчева светлина е пример за огъня в неговото ян-състояние, докато романтичната, мистериозна светлина на свещта е пример на този ян-елемент в неговата най-ин изразеност. Когато Огънят притежава мъжката ян енергия, цветът му е червен, а символа му е горящото дърво. Когато Огънят изразява женската ин-енергия, цветът му е пурпур, а символа - свещта.Югът е посоката в жизненото ни пространство, която предполага яркост, динамика и енергия за успех. Като съответстващи символи се свързва с китайските зодии Кон, Змия и Феникс – трите благотворни символа, които ще Ви донесат слава и признание. Ще видите как успехът Ви се повишава, ако поставите една от тези фигурки в южният сектор. Символът на Коня в дома предполага и носи на обитателите си качества като издръжливост и бързина, с които винаги ще сте „едни гърди“ пред конкурентите си.

Фигурка на Змия ще Ви направи по-дипломатични, за да успявате и в най-сложните ситуации на работното си място, а изображението на Феникс ще отваря винаги нови възможности пред Вас и пътища към нови победи.Ако искате да активирате сектора “ Слава и Репутация“ успешно, то разположете няколко свещи и свещници на юг в дневната (най-обитаваната и използваната от всички стая в жилището) или Югът на цялото жилище.Чудесно можете да пресъздадете усещането и ефекта на запален огън, поставяйки една или повече лампи от Хималайска сол, поради специфичният цвят на „жив въглен“ и тяхната мека розово-оранжева светлина.

Известно е от древността, че истинският огън в дома „изгаря“ негативната енергия и генерира положителна. Тъй като съответстващият елемент на сектора е Огън, всяка асоциация с огъня би била в подкрепа на елемента. Добре е да знаете, че всички дървени предмети също биха засилили енергията на този сектор, тъй като дървото подхранва огъня.

Обратното - ако в този ъгъл се намира водоизточник, аквариум или фонтан, той ще отслаби силата на Огъня и това ще повлияе негативно на Вашата добра репутация. Положително би се отразило както на Вас, така и на жилището, да използвате огнени цветове за акцент в този ъгъл.

Активираната посока Юг в жилището най-често се изразява в слава, добри постижения, както и признание на Вашите способности. Хората, в чиито професии успеха зависи от популярността и признанието, трябва особено да внимават с разположението на баните и тоалетните в жилището (офиса, магазина, ресторанта и т.н.). Ако те са разположени в южният сектор, то славата и признанието Ви все ще „изтичат“ в канала.

Антониета Михалева

Повече за тайните на Фън Шуй можете да откриете на адрес:

Стара Загора, ул. "П.Парчевич" 44А, Търговски Комплекс "Дивна"

ORANGE MOON Фън Шуй Магазин

www.orangemoon-fengshui.com

facebook: ORANGE MOON (Фън Шуй)

Четвъртък, 24 Януари 2013
 
Банер

load weather data error!
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер
Банер